2009. június 29., hétfő

Vendégem jött / A had a guest



Vendégem érkezett!!! Mit vendégem? Vendégeim! Csigi a férjével Zsoltival és a csodaszörnyecskével: Murphy-vel. Csigi nagyon aranyos közvetlen lány és Zsoltit is sikerült néha szóra bírnom (már amikor szóhoz jutott tölem), ellenben Murphy kutya hüvös tartózkodásával - vagy talán nevezzem csipetnyi önbizalomhiánynak? - mereven elutasított mindenféle közeledésemet. Pedig még a földre is lehuppantam a kedvéért, inkább a gazdija lábába próbált csendben beleolvadni. Csigi bizonygatta, hogy a kutya barátságos és majd a legközelebb már nagyon fog nekem örülni, de szemmel láthatólag csak az hozta tüzbe, hogy indulnak és minnél messzebb kerülhet tölem. Lehet, hogy Murphy kutya nem szeret engem??? ;O( Sebaj, jön ö még a mi utcánkba - vagy én az övékbe, én nem adom fel!!! ;O)

2009. június 22., hétfő

Ünnepeltünk / We were celebrating


Ha nyár, akkor a Máltaiak grilleznek. Ha esik, ha fúj. Márpedig itt Salzburgban többször esik és fúj, mint hogy a jó kis magyar kánikulát élvezhetnénk. Sebaj, mert Zsuzska a vadiúj dirndlijéhez kapott egy szépséges és jó meleg stólát is! Azért nem bántam volna, ha nem kellett volna beleburkolózva eltakarni ezt a gyönyörüséget! (Kacsintós smiley) Ugye mindenki látja, hogy ez egy "magyar" ruha, a színeit imádom!!!

És íme a család - teljes trachtban!

2009. június 16., kedd

Autizmus



Kérlek, nézzétek nyitott szívvel!

2009. június 9., kedd

Ajándék / Gift

Ajándékot kaptam!!!
Ma hozta a posta, és amikor kinyitottam, ezt a csodát találtam benne! Csigi PIF-es ajándéka érkezett meg!!! Nézzétek meg, milyen csodaszép a mintája, a színei, az egész egy remekmü! Ha valaki nem jött volna rá, ez egy receptkönyv borító, egy A4-es nagyságú füzetre vagy könyvre illik. Csigi csodaszépen hímezte ki, olyan, mintha géppel készült volna. Gyorsan bedugtam a füszernövényeim közé hogy méltó környezetben tudjak képeket készíteni róla.
Mutatok részleteket is:
A kis virágocska a könyvjelzö végén fityeg és nézzétek csak meg, az egérke megrágcsálta az epret!
És végül, ahogy az egy igazi konyhaboszinak illik, Csigi küldött nekem egy koromfekete cicát is, ami különösen a lányaimnak tetszik, ugyanis bársonyból van a bundája. Mióta meglátták, óránként járnak a konyhába megsimogatni!!!



Csigi, nagyon szépen köszönöm!!!

2009. június 6., szombat

Születésnap / Birthday

Zsófink 11 éves lett. A szülinapi buliját a parkban akartuk megünnepelni, mivel az egész osztályát meghívta. Most pénteken végre olyan volt az idö, hogy nyugodtan nekivághattunk a programnak. 23 kisgyerek (bocsánat, nagyfiúkról és nagylányokról van szó, kérem) volt meghívva, gondoltam, a parkban csak elférünk. A hellyel nem is volt gond, azonban alaposan alábecsültem lelkes ifjúságunk hangerejét. Délután háromtól este hétig rekedtre kiabáltam magam, pedig - mint gyakorlott tanítónö - bevetettem minden trükköt, hogy lenyugtassam öket. Hiába, az ifjonti lendületnek semmi nem vetett gátat! Még szerencse, hogy készültem játékokkal. Volt kvíz, kincskeresés, focizás, rabló-pandúr (ök legalábbis így nevezték) és persze földi jókkal is készültem. A török citromos muffinomat is ismeritek már és a tortáról is készült bejegyzés. 18 liter üdítö és ásványvíz fogyott el, pedig van kút is a parkban.
A fotókon Zsófi látható az ajándékok átadásakor meg pár pillanatkép.
Hullafáradtan, de igazán boldogan vergödtünk haza úgy nyolc körül...

2009. június 1., hétfő

Down by the riverside...

Szombaton egész nap szakadt az esö. Kénytelenek voltunk a balkonon grillezni. (Pulcsiban!)Ennek megfelelöen tegnap délelött dzsekiben, vastag pulóverben indultunk kirándulni. Amikor a gyerekek megkérdezték, hogy levehetik-e a cipöjüket és belemehetnek-e a patakba, már mindenki pólóban volt és a szülök már össze sem néztek az engedély megadásához. Aztán már csak néztük öket, ahogy cipelték a köveket a gátépítéshez, tömködték a sarat, kenték mindenhová, csúszkáltak, belepottyantak, kacagtak, kacagtunk, szép nap volt tegnap. Pünkösdvasárnap.