2009. szeptember 26., szombat

Nyári fotóalbum

Ahogy rendeztem a nyári képeket, úgy gondoltam, ezt a sok gyönyörüséget meg kell mutatni másokank is. Ìme, a virtuális virágoskertem:
Hortenzia a drága Nagymama kertjéböl

A kedvenc narancssárga kaliforniai mákom

Princesszin muskátli

Tüzpiros tüzliliom

Menyasszony rózsa

Harangocska, méhecske, kékecske

Vérpiros muskátli

2009. szeptember 20., vasárnap

Itt van az ösz, itt van újra...

Ahogy látjátok, hozzánk is beköszöntött az ösz. Hüvösek a reggelek, amikor a lányok elindulnak az iskolába, bezzeg délelött, amikor a parkban sétálunk a kölköcskékkel, akkor lekívánkozik a pulóver. Ma becsukta kapuit a strand, és a mai nagy kirándulásunkkor szedret és érett somot szedtünk, piroslik már a csipkebogyó és hüvösen kéklik a kökény. A blogom nyitóképe is megváltozott, hála Mercinek, akitöl már a nyári képet is kaptam. Kukkantsatok be hozzá, csodálatos öszi képeket készített idén is. Köszönöm Merci!!!

Petöfi Sándor:
ITT VAN AZ ÕSZ, ITT VAN UJRA
Itt van az õsz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.

Kiülök a dombtetõre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

Mosolyogva néz a földre
A szelíd nap sugara,
Mint elalvó gyermekére
Néz a szeretõ anya.

És valóban õsszel a föld
Csak elalszik, nem hal meg;
Szemébõl is látszik, hogy csak
Álmos õ, de nem beteg.

Levetette szép ruháit,
Csendesen levetkezett;
Majd felöltözik, ha virrad
Reggele, a kikelet.

Aludjál hát, szép természet,
Csak aludjál reggelig,
S álmodj olyakat, amikben
Legnagyobb kedved telik.

Én ujjam hegyével halkan
Lantomat megpenditem,
Altató dalod gyanánt zeng
Méla csendes énekem. –

Kedvesem, te ûlj le mellém,
Ûlj itt addig szótlanúl,
Míg dalom, mint tó fölött a
Suttogó szél, elvonúl.

Ha megcsókolsz, ajkaimra
Ajkadat szép lassan tedd,
Föl ne keltsük álmából a
Szendergõ természetet.

(Erdõd, 1848. november 17–30.)

2009. szeptember 17., csütörtök

Mennyire fontos a biztonság? Egy marketingakció margójára.


A sarkon a kis Sparban (10 percre van a nagy Spar) fedeztem fel hétfön a mellényeket. Helyes kis átlátszó müanyagzacsikban tornyosultak a pénztárnál és rögtön látható volt, hogy ajándékba adják. Gyorsan felkaptam ötöt, ugye nagy a család! Itthon kibontva láttam, hogy ezek a mellények bizony inkább az iskolakezdök méreteire jók, abból meg ugyi nincs itthon egy szál sem. Van ellenben 4 pótkölköcske, akikre délelöttönként vigyázgatok. Nosza, kedden séta elött rájuk is húztam a mellénykéket és lám - remekül passzoltak rájuk. Gyorsan le is fotóztam öket, majd szépen átballagtunk a Sparba bemutatni, hogy nem csak pazarolták a pénzüket, de lám, van, aki hordja is az ajándékukat. A fönök Úr is elöbukkant megcsodálni minket és ha már ottjártunk, megajándékozott minket pár uzsonnásdobozzal. Persze telivel. Nagyon elégedetten bóklásztunk hazafelé, útbaejtve a parkot. A PARK-ot. Amit persze minden gyerköcöm imád és ahova, hacsak nem orkán tombol, minden délelött kiviszem öket legelészni. Nos, kedd óta szembeszélben, kilométerekröl meglátom ha valamelyik elcsatangol, arról nem is beszélve, hogy elsö blikkre meglátom, ha valamelyik rosszban sántikál. Márcsak a megkülönböztethetöségük miatt is. És ha én látom öket, akkor az autós is látja. Ugye milyen jó nekünk!!!???
Mondtam már, hogy szeretem a Spar-t?

2009. szeptember 8., kedd

FlyLady - Avagy a sikeres háziasszony


Hej lányok, asszonyok! Azt hiszem, kincset találtam!!! Kukkantsatok csak be ide:
Èn mindenesetre kipróbálom!
Na nem mintha a házitündér amerikai változataként szeretnék itt tündökölni, de ez egy követhetö és föleg értelmes programnak tünik. Nos, mindenesetre az én mosogatóm már ázik... A Tied milyen??? ;O

2009. szeptember 1., kedd

Építsünk templomot!


"Építsd újjá, romokban hever…”
Assisi Szent Ferenc ezt a felszólítást hallva kezdett neki az Assisi-béli romos kápolnák helyreállításának, és ez lett a kiindulópontja mindannak, amivel akkor, máig ható módon megújította az egyházat.
800 év után, ma, nemzeti szentélyünk, a ferencesek gondozásában lévő Mátraverebély-szentkúti templom 18. századi kegyoltára is roskadozik, újjáépítésre szorul. Ha a közeljövőben nem kezdjük meg a helyreállítást, le kell zárnunk azt a helyet, amely évente több százezer ember számára jelenti az Istennel, önmagával és a közösséggel való találkozás lehetőségét, és amely az imameghallgatások kitüntetett pontja.
Kérjük a jólelkű egyéni és közösségi adakozókat, az egyházközségeket, a különböző társulásokat, hogy nagylelkű adományukkal segítsék a kegyoltár újjáépítését:
- egyéni, akár szerény adományok is a felújítás részköltségeire;- az oltár egy-egy szobrának – Szentháromság, angyalok, Keresztelő Szent János, Szent Antal – és egyéb alkotórészének pártfogásába vétele (kb. 500.000 és 2 millió Ft közötti összegek).
Minden jólelkű segítő nevét megfelelő módon megjelenítjük; a 200.000 Ft feletti adományozó egyének és közösségek nevét külön emléktáblán örökítjük meg (ha csak ettől eltérően nem rendelkeznek).
Adjuk együtt ajándékba Szűz Máriának ezt az oltárt a ferencesek 800. születésnapjára!
Segítségét hálásan köszönjük!
Imádságos szeretettel:

a szentkúti ferencesek


Számlaszám:
Erste Bank Hungary Nyrt. 11600006-00000000-30458365 – „Kegyoltár” megjelöléssel.
További információk: szentkut@ofm.hu vagy 06-32/471-559.

A képkollázs a nyaralásunkon készült Assisiben.