2009. december 23., szerda

Àldott, boldog, békés karácsonyi ünnepeket!!!!


A három csillagszemü képével szeretnék Mindanniyatoknak szépséges, békességes karácsonyi ünnepeket kívánni!
Szeretettel: Zsuzska

2009. december 17., csütörtök

Szeretethimnusz karácsonykor


Ildikótól kapta meg Csutkailda, akinél aztán én láttam meg ezt a különös, ám annál igazabb Szeretethimnuszt. Engedjétek meg, hogy ezzel figyelmeztesselek Benneteket - és persze magamat, hogy már csak egy hét van Karácsonyig, hét nap, hét éjszaka, még egy hét hogy megjavuljunk, megöleljünk, meghallgassunk, mosolyogjunk, látogassunk, mert a szeretet soha el nem múlik! Soha!

Az igazi szeretet, az I. Kor 13. karácsonyi változata

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket énekelek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja házastársát.
A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem múlik.
A videó játékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.
Boldog karácsonyt!

2009. december 10., csütörtök

Mikulás

A drága öreg idén is meglátogatott minket és igen bökezüen osztogatta az ajándékokat! A felsö képen a Papa cipöi láthatók, ö kapta a legnagyobb Krampuszt az egész családból. A lányok ellenben virgácsot is kaptak, amit igazán csak a Kicsi vett komolyan. Ami a csokikat illeti, egy részük már süti formájában üldögél egy kekszesdoboz mélyén. Hogy a többi édesség mikorra fog eltünni? Talán Húsvétig.

2009. december 6., vasárnap

Háromtörpe


A három, mióta három kislányom született valamilyen mágikus módon kapcsolódik hozzám. Azelött a 4-es szám volt a kedvencem, de újabban egyre több 3-sal veszem körül magam. Ez a kis mécsestartó is szerelem volt elsö látásra, meglátni és megszeretni pillanat müve volt. Gyakorlatilag egész nap ég benne egy mécses...