2011. március 31., csütörtök

Tavaszi versike... csak suttogva

Zsong a tavasz odakinn. Ma hajnalban a férjemet vittem a vonathoz, a házból kilépve megcsapott bennünket a nedves föld illata. A madarak, mint egy bódult nagyzenekar éppen hangoltak a mai fellépésükhöz. Az aranyesök ontják a sárga virágzuhatagaikat, a pázsit telis teli ibolyákkal, a salátaboglárka arany csillagocskáival, medvehagyma illata keveredik a buja virágillattal. Nem bírok magammal, menni kell, süttetni magam a Nappal, újra feltölteni a télen lemerült napelemeimet. Régóta terveztem, hogy megleplek Benneteket egy ifjúkori zsengémmel. Remélem, csak meglepni fog és nem elriasztani!? Csak suttogom és azt is csak szépen, halkan, mint az éppen ébredezö méhecskék.
***

Belsö láz emészt. Tüdöm zihál,

légcsövem lüktet. Segíts rajtam,

Nagy Èg!

Hangom elcsuklik, szemem fény

után kutat, lassan halad

bennem a lég.

Itt a vég.

Gyöngeség.

Beteg vagyok.


Hideg lepedök, forró teák, sok

citrom, vitamin.

Lázmérö szisszen, orrkenöcs csusszan,

megakad a szemem valamin.

Napsütés.

Felkelés.

Meggyógyultam.


Félre hát keserü pirulák, lab-

dacsok, távozzatok!

Meguntam a doktorokat,

keserü, savanyú gyógyszerokat,

indulok.

Mi az?

Tavasz!

Erre vártam!


Szeretéssel: Zsuzska :O)

2011. március 25., péntek

Ùjabb születésnap


Nézzétek csak meg ezt az aprócska asszonyt itt a gyerekkoszorúban! Nézzétek, csodáljátok és irigyelhetitek is! Mesélek róla:

90 éves! 1921 márciusában született. Három gyermeke, öt unokája és 13 dédunokája van. A hajdani Németországban jött világra - azóta nagyot fordult a világ, ma már Lengyelországhoz tartozik az a vidék. Táncolt a berlini olimpia megnyitóján. A háború alatt Prágába menekült az osztrák férjével. Nem volt jó választás, így az elsö újszülöttjükkel végül Tirolban kötöttek ki. Romok között született meg anyósom, télen 8 fok volt a szobában és négy kilométert kellett gyalogolni ivóvízért. Kibírták és a harmadik gyerek már egy kétszobás lakásba született. Aztán házat is építettek, boltot vezettek, a férje 20 év után hagyta el egy fiatalabb asszonyért. Ma már a legjobb bartátnök, de ehhez a nagypapának már semmi köze... meghalt.

Nagyika kilencven éves, háztartást vezet, teljesen önellátó, keresztrejtvényekkel tartja formában magát, mindig csinos a ruhája, frizurája. Telefonszolgálattal gondoskodik pár barátnöjéröl, minden unoka-dédunoka számon van tartva! A becenevét tölünk, az elsö dédunoka szüleitöl kapta. Németül a dédnagyszülök az Uromák-opák. Az Uhr - óra pedig tik-takkol. Ìgy lett Ö Tick-Tack-Oma. A születésnapi ünnepségen az összes dédunoka kapott egy-egy pólót, rajta a sorszámukkal. Ìgy vonultak be, Nagyika legnagyobb örömére! 31-en ünnepeltük Öt, az egész nagycsalád, Ausztriából, Svájcból, Olaszországból, Koszovóból, Németországból jöttünk össze a kedvéért.



Isten éltessen még sokáig Tick-Tack-Oma!!!



2011. március 24., csütörtök

"Egy jó szó" játék


Eszter újabb játékot eszelt ki! Ide kattitva elolvashatod a részleteket. Èn már kaptam egy szivecskét Mammkától, akinek ezúton is nagyon köszönöm a szívet melengetö szép szavait!

2011. március 22., kedd

Japán...


Fräulein Klein-nál találtam ezt a gyönyörü képet. Az elmúlt napokban akármilyen más kép akadt a kezembe Japánból, Japánról, az mindig valamilyen szomorúságot mutatott. Gázfelhök, roncsok, mocsok, zokogó emberek, reménytelenség... Ez a kép és Issa haikuja reményt sugall, én mindenesetre bízom!
Fogadjátok szeretettel fordításom!

Cseresznyevirág
árnyékban, senki, de senki
nem idegen többé.
Kobayashi Issa

2011. március 21., hétfő

Anyukám!


Anyukám kerek születésnapját a múlt héten ünnepeltük Budapesten! 19 vendéget hívott, fözött, sütött, készülödött, hogy mindenkit meg tudjon vendégelni. Az ünneplés nagyon szép volt, utána Szentmisét is hallgattunk... Anyukám, Isten éltessen sokáig!

Nóra málna tortája

Daubner trüffel torta

Végül, az ünnepségröl készült kollázs:

2011. március 16., szerda

Tavaszi séta



Tegnap a kölköcskékkel sétálni mentünk. Mellénykében, sapka nélkül, ragyogó napsütésben. Ezt láttuk!

2011. március 14., hétfő

Játék Csillagosnál!


Régóta látogatok én egy blogot. Egy virtuális parókiát, ahol Csillagos, a lelkipásztor várja a hozzá betéröket. Képekkel, igékkel, kedves bejegyzéseivel. Jó nála, na! Most pedig játékot hirdet, kukkantsatok be hozzá!

2011. március 6., vasárnap

Tavaszi nagytakarítás



Urban Eve-nél egy remek összefoglalót olvashattok a teraszokról-balkonokról. Nálunk éppen kapóra jött az írása, ugyanis éppen tegnap takarítottuk ki a balkonokat. Az idei állapotokról nem készültek képek, de összeválogattam egy pár régi fotót - bemutatva, hogy egy kellemesen megtervezett balkon, akármilyen aprócska is, igazi örömforrás lehet, a hétköznapokban és a pihenös ünnepnapokon is.

Ez a kép azt mutatja be, amikor a türelmetlen hobbikertészt megtréfálja a visszatérö tél!

Ezen a képen a Kicsi látható, amint éppen a tavaszi Napocskát élvezi a kisebbik balkonon:

Egy nyárelejei kísérlet, amikor kitettünk egy asztalt is és a balkonon reggelizett a család. Sajnos ez a projekt nem ment át, nagyon szorosan voltunk és a család fejét is zavarta, hogy a szomszédok beleláttak a tányárjába. Ennek ellnére egy kellemes emlék maradt:

A következö kép egy láblógatós délután készült :O)

Ezeken a képeken a nyári füszeres-sarok látható:



Végül két kép a tavalyi tavaszi virágládákból:

2011. március 5., szombat

Vendég járt nálunk


Csigi barátnöm ismét meglátogatott minket. Ezúttal egyedül érkezett - a lányok nagy bánatára Murphy nem tartott vele. A látogatás egyik fö célja volt, hogy a házassági évfordulójukra süteményt süthessen Zsoltinak. Nekik ugyanis nincs sütöjük. A feladatot sikeresen abszolváltuk, a képen büszkén mutatjuk a doboz csokis-szivecskét, amiknek a receptjét Csigi hozta. Annyira finomnak talátam öket, hogy hamarosan a Boszikonyhán is találkozhattok vele.
Csigi, boldog évfordulót Nektek és máskor is várunk!

2011. március 1., kedd

Isten hozott Tavasz!


Yvonne B. készítette ezt a csoda-képet, szeretettel ajánlom a blogját. Kivirult a szívem, amíg a képeit böngészgettem! Persze, gondolom, a mai déli napsütés is segített! Jön a Tavasz, csak gyözzük kivárni!
Gyorsan át is alakítom a fejlécet, valami virágosra vágyom.