2011. november 20., vasárnap

Öszi hangulat

Most, hogy itt nálunk is beköszöntött az ösz, igazi reggeli ködökkel, csupasz fákkal, bágyadt délutáni napsütéssel, a lakásban is készítettem pár öszies díszt. Színesek, vidámak, pont megfelelöek a karácsonyi díszítések bevezetéséhez :O)

Ez a három vidám nöci agyagból készült, a csokorban a barátaik, három kisegér csücsülnek. A falon látható legyezöt Granadából hoztuk, a forró nyári napokra vár.


 
A törpéimet már ismeritek, most a karácsonyi kaktuszt mutatom, Julia szobájában nyitotta ki a bimbóit és most a konyhaszigeten örülünk neki.



 
Kis családunk kapott két cikláment - sajnos, bár északi ablak, nem nagyon szeretik a meleget, talán a karácsonyi díszekig kibírják.



 
A fürdöszobában, a kád sarkán áll ez a váza, élö orchideát tettem bele, eddig úgy tünik, kedveli a meleg, nedves klímát.


 
Zsófikám kezemunkáját dicséri ez a lámpa. Az iskolában készítették, nekem ajándékozta és most a nappalinkban gyönyörködhetünk benne.



 
Végül, a kis folyosó a nappali és a hálószoba között. Tegnap szereltük fel az új szalagfüggönyt, a mögötte levö polcokat végre meg lehet rakodni mindennel. A színe különösen jól mutat, feldobja ezt az amúgy kicsit szükös, kicsit homályos helységet.

2011. november 7., hétfő

Füvel, fával Spanyolországon át...

Aki most felkapja a fejét, annak megnyugtatásul közlöm, Stephannal kettesben barangoltunk Spanyolországban, csak mivel ezúttal a spanyol flórát szeretném megmutatni, ez a cím illett ide. Igaz, irhattam volna fü, fa helyett narancsligeteket, olajfákat, leander erdöket is... Bámulatos, mennyire sokszínü ez az ország, még így ösz derekán, október végén is.




Egyszerüen csodálatba ejt, ahogy az utcákon sétálva a rogyásig telt narancs, citrom és mandarinfákat látom

A granadai kedvenc: a gránátalma. Messziröl nem túl mutatós.
Közelebbröl nézve cukipofa








Aztán túlérik és szétrobban, piros roppanós, édes-savanyú gyöngyöket lövell magából.






Aprócska bogenvillea bokrocska





Utcáról szakítva, annyi volt belöle, még lelkifurdalásom sem volt :O)
Ennek a fának nem tudtuk a nevét, de valami csudabogár lehet. Tüskés és

gyönyörüüüüüüü!



































Ezeken a képeken gumifákat láthattok, igen, nekem is van, 30 centi a drága és még növésben van. Amikorra ekkora lesz, én már nagyon régen nem locsolgatom, söt valószínüleg a lányaim sem...





2011. november 5., szombat

Séta Sevillában

Az elmúlt héten Stephannal Sevillában jártunk. A teljesség igénye nélkül szeretnék pár képet mutatni erröl a gyönyörü andalúziai városról. Természetesen a katedrálissal kezdtük:








Az mondják, az építök akkora templomot akartak építeni, hogy aki meglátja, mind bolondnak tartsa öket. Nos, sikerült nekik, a világ negyedik legnagyobb temploma, majd egy óránkba telt belül körbejárni.





A Giralda nevü harangtorony, eredetileg mór minaret, a keresztények a harangtornyot biggyeszették rá.
















A kilátás a torony tetejéröl egyszerüen mesés. A kép közepén a bikavidalok színhelye látható.






Az egyik mellékkápolna teteje





Al Alcazar egyik mór készítésü megmaradt átjárója


















A Plaza Espana egyik csinos hidacskája






















Azt hiszem, már holnap szivesen visszamennék...