2012. február 5., vasárnap

Hideg van, no!

Csillagosnál akadtam erre a kedves történetre:

Kereskedelmi rádió riportere:
"Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere".

Polgármester: "Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. "
Riporter: "És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?" Polgármester: ??? (azaz: nagy csend)
Riporter: "Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?"
Polgármester: (kis csönd után) "Éccakára bégyühet a kutya."


Nos, igen, hideg van. Elbámészkodva nézegetem a fotókat Európa tölünk délebbre esö területeiröl. Hó Isztambulban, síelö Rómában a Kolosszeum elött, unokanövérem Perugiából küldi a havas képeket. Nálunk éppen - 9 fok van, ragyogó napsütéssel kombinálva. A szíven szakad, mert mennék én kifelé a Napocskára, de ha a höméröre nézek..
Az a sok ember jut eszembe, akiknek nincs a védö üvegréteg a kinti hideg és a vastag kabátjuk között. Akiknek bizony ki kell menniük ebben az idöben is... mondjuk a rendör, az újságárus, a növérke, aki a kórházba igyekszik. Vagy a lelkipásztoraink, akiknek vasárnap lévén ma nincs szabadnapjuk. Ès azokra is, akiknek amúgy sincs hova menniük. Isten óvjon mindannyiunkat!

2012. február 1., szerda

Tél van és csend van, és hó.... és hideg.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, én fázom! Odakint - fokok, már nem is nézm, mennyi, idebent sötét és csend. Az apjuk messze Olaszországban, az apraja már ágyban. Ahogy elnéztem a blogomat, ez is a téli punnyadtságomat tükrözi. Karácsonyi bejegyzés. Hogy nem szégyellem magam!? Na, most akkor kimazsolázgattam Nektek pár kedves téli fotót.  Sajnos, forrást nem tudok megadni, remélem, nem kerülök bajba emiatt, mindenestre Ti nézelödjetek bátran. Aztán majdcsak eljön a tavasz...

 Kutyahideg van :O)

èlni tudni kell!

Egyem a kis ... orrod!

                                         
 Parkolójegyet vajon vett?

 Cuki ez a csengettyü, még a madarak is elkerülnek
 Fel a kezekkel, különben meleg!

 Végül, két könnyen megvalósítható téli dekoráció - igen Kriszta, Rád is gondoltam!