2009. augusztus 13., csütörtök

Nyaraltunk! / Summer holiday

Hosszú, gyönyörü, forró három hét után érkeztünk meg vasárnap haza a hüvös, esös Salzburgba. Kimondottan jól esik nézegetni a szabadságunk alatt készült képeket, miközben komolyan fontolgatom, hogy mielött belemelegednék az írásba, elmegyek zoknit húzni... Hm.

A kép a családi nyári táborunkban készült egy csodaszép júliusi napon a Duna egyik mellékágában Neszmélynél. A táborban a barátaink és csemetéik - számszerint 20 felnött és 30 kisgyerek 0 és 12 év között - vettünk részt. Hogy hol fér el ennyi ember? Egy régi kolostorépületet kaptunk meg, hatalmas kerttel, komplett felszerelt konyhával, ebédlövel, kápolnával, a gyerekek örömére egy nagy haranggal a bejárat mellett. Szerintem a Dunáig lehallatszott, hogy mi reggelizni/ebédelni/összegyülni készülünk.
A rengeteg program közül kiemelném a csodálatos helyen - a hegytetön található Hilltop borászat szabadtéri úszómedencéjét, ahol csapatunk - a többi vendég naaagy örömére - kiválóan érezte magát. Annyira, hogy a betervezett két látogatás helyett négyszer is fellátogattunk - és ha már ott voltunk, finom helyi borocskákkal tértünk haza. (Ezeket a felnött táborozók fogyasztották az esti mese után)

Lovagoltunk is ám! A dunaalmási lovardában nagy szeretettel és remek szervezett programmal vártak minket. Lehetett kikocsizni, lovagolni, volt állatsimogató, bográcsban készült az ebéd és a délutánt csapatjátékokkal töltöttük.

A csoportkép pedig egy virágkertészetben készült. A kertész gyönyörü gerberákkal ajándékozta meg a (fél évesnél idösebb) hölgyeket.


Köszönjük, jó volt veletek!!!

6 megjegyzés:

  1. Erről még olvasni is jó volt. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát most nagyon kedvem lett elmenni ezekre a helyekre. Köszi, hogy ilyen jó kedvet szereztél hozzá.

    VálaszTörlés
  3. Hát nagyon irigyelek titeket :)
    Már régóta tervben van egy ilyen túra, na talán majd jövőre :)

    VálaszTörlés
  4. Milyen aranyosak vagytok!! Igazából az a vicces, hogy ezeket a helyeket amúgy nem is találja meg az ember, csak ha arrafele kószál és kikérdezi a helyieket. Ezért is írom meg, hátha tényleg eljuttok arrafele. A hajóskanzent nem is írtam, pedig az is csúcs volt. Neszmélyen. 300 forintért megtutajoztattak minket és a hajókat is meg lehetett csodálni!!! Egy hétvégébe belefér!

    VálaszTörlés
  5. Jajj, csak most veszem észre az életjelet felőled! Már aggódtam, hogy merre jársz. Örülök, hogy ilyen szuper nyaralásotok volt! Puszi

    VálaszTörlés
  6. Köszi, már kerestelek! Hívlak majd!

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.