2009. december 17., csütörtök

Szeretethimnusz karácsonykor


Ildikótól kapta meg Csutkailda, akinél aztán én láttam meg ezt a különös, ám annál igazabb Szeretethimnuszt. Engedjétek meg, hogy ezzel figyelmeztesselek Benneteket - és persze magamat, hogy már csak egy hét van Karácsonyig, hét nap, hét éjszaka, még egy hét hogy megjavuljunk, megöleljünk, meghallgassunk, mosolyogjunk, látogassunk, mert a szeretet soha el nem múlik! Soha!

Az igazi szeretet, az I. Kor 13. karácsonyi változata

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező.
Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő.
Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket énekelek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg, miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.
A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja házastársát.
A szeretet barátságos az időszűke ellenére is.
A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott porcelán és odaillő asztalterítő van.
A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni.
A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni.
A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.
A szeretet soha el nem múlik.
A videó játékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.
Boldog karácsonyt!

4 megjegyzés:

  1. Ez most nagyon szíven ütött.

    VálaszTörlés
  2. Annak is szántam! Na ne érts félre! Nálunk is megy az üzem ezerrel, de három nap óta ma ültem le elöször mesélni nekik... Pedig hát róluk szól az egész, nem?

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép, és igaz is. :-) Meghatódtam rajta.

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.