2010. március 30., kedd

Kincsesláda


Van egy blog, ahova mindig nagyon szívesen látogatok. Csutkaildánál mindig csodaszép dolgok várnak, képek, gondolatok, ötletek. A mai bejegyzésével mélyen elgondolkodtatott, milyen jó, hogy vannak még ilyen Emberek, akik így gondolkodnak! Szeretettel ajánlom, hogy nézzetek be hozzá!

2010. március 27., szombat

A Föld órája


Hogy mi mit csinálunk ma este fél kilenc és fél tíz között?
-Leoltjuk a lámpákat
-Gyertyákat gyújtunk
-Teát iszunk és kekszet rágcsálunk hozzá
-Beszélgetünk
-Unot játszunk
-Megcsiklandozzuk a lányokat
-Meséket mesélünk
-Elmeséljük, hogy miért is fontos a környezetvédelem

Te is tudod? Itt elolvashatod:
http://foldoraja.hu/
Az eredeti bejegyzés Julcsitól származik, Ö motivált az írásra! Köszi Julcsi!

2010. március 22., hétfő

5 boszorka van...


Hálóvendégeink voltak a hétvégén. Két boszorkánypalánta a Középsö osztályából. Az este elég eseménytelenül telt, még reggel is aránylag csendesek voltak, aztán... a Papa beszabadult közéjük. Elöször még ö volt az irányító, aztán a lányok átvették a kormányzást. Na innen jöjjenek a képek! (A szomszédok meg nem érdeklödtek, de azóta mintha furcsán szemlélnének minket, ha találkozunk a lépcsöházban) ;O)

2010. március 15., hétfő

Március 15.

Március 15.

Amikor még kis kardigánban, zokniban, szandálban mentünk a Bem térre, kis, magunk gyártotta zászlókkal, Anyukám varrta kokárdával... Aztán késöbb, amikor nem volt szabad mégcsak beszélni sem róla. Aztán az a szégyenletes év...
A lányok nem nagyon értik, hogy nekem miért határ ez a nap... Mindenféle értelemben...

2010. március 1., hétfő

Àllatkertben jártunk


Most, hogy odakinnt egyre melegebb van, szívesen megyünk hosszabb utakra. Tegnap délután az állatkertet látogattuk meg.

Szerencsés ötlet volt, mert a fák még lombtalanok, az állatokat nem takarták el a levelek, bokrok. A két jaguárcsemetét is lehetett látni, a vöröspandák sem bújhattak el és a majmokat is remekül megfigyelhettük a csupasz fákon. Az állatsimogatóban a lányok nagy örömére újszülött kiskecskéket, kisbárányokat találtunk. A bónusz, hazafelé a nagy mezön a bogarászó gólya volt - az alábbi bejegyzésben látható a kép róla.