2012. augusztus 21., kedd

Nyári beszámoló 1. Osztálytalálkoztunk

Nem is merem leírni, de sajnos igaz: 25 éve érettségiztem Szentendrén, a Ferences Gimnáziumban. Júniusban osztálytalálkozóra gyültünk össze az iskolában. Akkor, mikor én jártam ide, két osztályt indítottak egy évfolyamban, ami nem volt mindig szerencsés felállás a két osztály rivalizálása miatt. Nekünk nagy szerencsénk volt, a két osztály párhuzamosan haladt, sok sok keresztbe barátság erösítette az összetartozásunkat, ezért is alakult így az évek során, hogy  a találkozókat is együtt tartjuk.
A találkozó délelött szentmisével indult, András Atya - volt biológia tanárunk hol meghatottan, hol viccesen emlékezett a negyed évszázada történtekre.
A kép az iskola kápolnájában készült - ami többek közt arról is híres, hogy negyedikes korunkban mi segítettünk a tetöt cserepezni. Nemhiába, egy jó iskola az életre is felkészít :O) A háttérfreskót Kákonyi Asztrid OFM készítette.
A mise után a kertbe mentünk, ahol megkoszorúztuk az elhunyt tanáraink és diáktársaink emlékmüvét.

 Ezt követöen az ebédlöben böséges és nagyon finom ebédet kaptunk. Evés közben felemlegettük az emlékeinket, amikor Ànyos Atya nyári munkára fözni befogta a lányokat, miközben a fiúk valahol az iskola továbbépítésén dolgoztak. Az ebéd után körbeültünk és mindenki mesélt magáról... Jó sokáig voltunk együtt, jó volt hallgatni, kivel mi történt az elmúlt 25 év alatt. Van egy nagymamánk is és egyik osztálytársunknak most született meg az elsö kislánya. Vannak ötgyerekes családok is és vannak olyanok is, akik még nem találták meg a párjukat. Jó volt együtt, kár, hogy legközelebb csak öt év múlva találkozunk!

2 megjegyzés:

  1. Nagy érték egy ilyen iskolába járni és vissza-visszatérni.irigykedem.....Én nem szeretek találkozókra járni.

    VálaszTörlés
  2. Ò, én imádtam ezt az iskolát, életre nevelt és máig hat rám. A találkozó pedig eddig a legjobban sikerült volt - nagyon élveztem! Sajnálom, hogy Neked nincs részed ebben...

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.