2015. január 6., kedd

Tél - a kardinális pinty



Karácsony után pár nappal végre megérkezett hozzánk is a várva-várt hó. 6 napon keresztül csak esett, esett, mintha sosem akarná abbahagyni. A végén 60 centi vastag takaró borította Salzburg városát, alaposan megnehezítve a közlekedést.  A gyerköceink a vendég fiúkkal együtt embernagyságú hóembert építettek, hófalat a parkoló és a kert közé, délutánonként nagyokat szánkóztak a mellettünk lévö park dombos lankáin. Ma végre síeltünk is, a pályán ugyan már eléggé megfogyatkozott a fehér csoda, de azért nagyon élveztük a friss, tiszta, hideg levegön való mozgást. 

A Pintereströl ezeket a csoda kismadaras képeket hoztam, nekem a tél valamiért ezeket a kardinális pintyeket jelenti a hófehér háttérrel. Èletben nyáron láttam öket, etettük is öket földimogyoróval, de igazán télen mutatnak. Sajnos csak Èszak-Amerikában élnek, így be kell érnem a fotókkal.
Gyönyörködjetek Ti is bennük!




4 megjegyzés:

  1. Már kezdtem irigykedni,hogy télen ilyen csoda-madaraid vannak.:)))))
    Nyáron ott vannak? Hú!
    Itt most lett nagyon hideg, meg lesz még hidegebb,ami nem is baj,csak a munkahelyen ne lenne 18 fok.

    VálaszTörlés
  2. Drága Mamka, ezek a kis csodabogyók észak Amerikában élnek, ott volt szerencsém összefutni velük. (Mindjárt bele is írom a szövegbe, nehogy valaki azt higgye, Ausztriában is élnek - pedig de jó is lenne! )
    Azért a munkahelyi 18 fokért lehet hogy fellázadnék! Miért nem viszel be sutyiban egy kis hösugárzót? Alaposan öltözz fel, forró tea egész nap, vidám blogok, szép képek nézegetése, aztán csak jön a szép tavasz!? Puszillak!

    VálaszTörlés
  3. Hogyan is nem láttam ezt a bejegyzésedet! A kedvenc madaraim közé tartoznak! Gyönyörűek! Sosem láttam őket élőben, de nagyon szeretném egyszer! :))
    Én csak karácsonyi pintyeknek nevezem magamban őket :)
    Köszönöm a sok szép képet róluk. Már van egy képgyűjteményem ezekről a szépségekről :)

    VálaszTörlés
  4. Semmi baj Èva, késön is jobb, mint soha. :O) Gyönyörüeknek találom öket - egészen különlegesnek.

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.