2015. február 4., szerda

9 dolog, amit meg kellene tenni 50 éves kor elött...

 Még hátra van négy évem, da lassan elkezdett fogalkoztatni a korom. Csak le ne késsem...

A Talitán találtam az alábbi jótanácsot és dolgoztam át egy kicsit a magam formájára. A dölt betüs hozzászólások tölem vannak.

 1. Szerezz be egy puha, óriási törölközőt

Egy bizonyos kor után hajlamos lehetsz arra, hogy az ajándékba kapott törölközőket/ágynemüket/abroszokat elraktározd, hogy majd szükség lehet rá. Esetleg, csak akkor veszed elő, ha különleges esemény van, vagy, ha fontos vendéged érkezik. Tudd, hogy te is megérdemled a puha törölközőt. Érezd, hogy mennyire jó érzés a kádból kiszállva egy tiszta új, óriási fürdőlepedőbe burkolózni. Kényeztesd magad, ne halogasd, ne vond meg magadtól a jól dolgokat, mert megérdemled!

2. Égess gyertyákat

A gyertyák sok háztartásban csak dekorációként szerepelnek, és hiába állnak már halomban a szekrényen, a világért sem nyúlnak hozzá. A gyertyák azért vannak, hogy égesd őket, jó illatot és kellemes hangulatot varázsolva a lakásba. A gyertyának az a sorsa, hogy elégjen, hagyd, hogy ezzel boldogságot okozzon. Ugye milyen kellemes a gyertyalángot nézni és elmélyedni? Arról nem is beszélve, hogy az évek alatt megfakult, poros gyertyák nem is annyira mutatósak.

3. Használd a nagymamád kínai/Rosenthal porcelánját

Mégha az esküvői ajándék is volt. (Az volt) Nem érdemes tartogatni, ne porosodjon a vitrinben. Egyszer élünk, élvezd ki, hogy különleges készleted van. Ha csak különleges napokon is veszed elő, de használd őket boldogan. Ilyenkor mindig kicsit az őseid emléke is előjön.

4. Őrizd meg a fotóalbumot, és bővítsd

Minden nagytakarítás alkalmával fennáll a veszély, hogy kidobod a régi képeket, (szó se lehet róla, de a dobozom szépen kigömbölyödött) hiszen azok már úgysem kellenek? Az albumokat sosem szabad kidobni, sőt ajánlatos bővíteni. A mai digitális világnak megvan az a veszélye, hogy emlékeink elvesznek. Nincsenek szem előtt a képeink, sőt nem is tudjuk, hogy mikor és hol készültek. Nyomtasd ki a fontos pillanatokat, és rendezd albumba. Ilyen albumom van a kapott karácsonyi, születéskori, esküvös képeslapokból.

5. Köss békét a múlttal

Nem mindenkinek volt felhőtlen gyerekkora, de a lényeg a megbocsátás. Próbálj a jó dolgokra emlékezni, és elfelejteni azt, ha valami rossz történt. Nem érdemes állandóan a múlton rágódni, mert az a jelenre is rányomja a bélyegét. Jajj, ez nagyon nekem szól! Dolgozom rajta.

6. Hívd fel a legjobb barátod

A gyerekkori barátságok sokszor nem tartanak egy életen át, megszűnnek vagy átalakulnak. De akkor is van az embernek egy legjobb barátja. Mégha rég találkoztál vele, akkor is hívd fel, beszélgessetek. Nem szükséges egy városban, egy időzónában, egy országban laknotok, ahhoz, hogy érezze, hogy vagy, és mindig számíthat rád. Szerencsére ez megadatott nekem. Gyakran beszélünk és találkozunk. Senkit nem szeretek magam mögött hagyni.

7. Tanuld meg jólérezni magad egyedül

Ha most unatkozol, vagy nem tudod lefoglalni magad, akkor hogyan fogsz felkészülni arra, ha tényleg egyedül maradsz? A statisztikák szerint a nők általában többet élnek, mint a férfiak. De megtörténhet az is, hogy a gyerekek kiröppennek, és akkor hisztis öreglánnyá változhatsz. Tanuld meg élvezni az életet egyedül. Jógáz, sétálj, olvass, nézz filmet, foglald le magad kellemesen. Ezen is dolgozom, egyelöre még jól is esik egy kicsit egyedül lenni.

8. Csodálkozz rá egy remekműre

A világban számos különleges alkotás van, amelyet nem érdemes kihagyni. Csodálkozz rá egy világhírű festményre, vagy utazz el egy különleges helyre. Ezeket a maradandó élményeket semmi sem tudja pótolni. Ugyanilyen különleges élmény lehet a napfelkelte is. Ezzel sosem voltak gondjaim.

9. Tudd, hogy sosem késő

Bármibe belefoghatsz, ami örömmel tölt el, bármilyen korban. Remek, köszönöm!

5 megjegyzés:

 1. Szuper! Igaz,hogy én már jópár évvel túl vagyok az ötvenen, de ezek a tanácsok mindig jól jönnek.Hasonlókat olvastam, de ez nagyon jó!!!!

  Szóval:törölköző- a gyerekeim szépen elhordták őket, be kell szereznem,de mindig spórolok rajta ,mert eléggé drágák.Azért egy hónapban egyet meg tud venni az ember.:)
  -gyertyák-ebben jó vagyok.:)
  -szép porcelán.Nincsen ilyen régi ,de gyűjtögettem, viszont valóban akkor veszem elő,ha vendég jön.Hmmm.
  -fotóalbum-tönkrement a külső winchester, 10 év fotója majdnem eltünt a sötét lukban,de ügyes emberek elővarázsolták,így minden hónapban elő fogok hívatni egy adagot,mert az a biztos.
  Múltkor az unokákkal néztünk végig egy albumot,amiben az apukájuk kicsi -is- volt,nagyon élveztük!!!!
  -múlt-elhatároztam,hogy csak a jóra akarok emlékezni., a rosszra nem érdemes!!!!
  -barát témában kissé bajban vagyok, de azért akad ..talán.
  -jól egyedül- ez megy.:)Hurrá!!!!!
  -csodálkozás-ez is megy.
  -elkezdeni valamit ,sosem késő,-ez is megy.:)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon jò ötletek, kár hogy lekéstem. De talán nem késö ötven felett sem ;)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm Mamka a hosszú választ. Megint tanultam Töled! Puszillak!

  VálaszTörlés
 4. Kedves Márta! Semmi baj, a fiatalos lélek számít, meg a rugalmasság! Sok sikert!

  VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?