2009. október 6., kedd

A 13 aradi vértanú

Te fel tudnád sorolni a nevüket? Én nem. Szégyelled? Én igen. Ezért is tettem öket ide. Megérdemlik. Megérdemlem...

Az aradi vértanúk, Barabás Miklós litográfiáján
Knezić Károly, Nagysándor József, Damjanich János, Aulich Lajos, Lahner György, Poeltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Török Ignác, Vécsey Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Dessewffy Arisztid, Lázár Vilmos
Ha a címre klikkelsz a Wikipedián még több informácíóra lelsz!

5 megjegyzés:

  1. Drága Zsuzska, sosem késő megtanulni! Bevallom, nekem is akadozott a névsor, úgyhogy rászántam 5 percet és újra és újra elmondtam a neveiket, úgy éreztem, ezzel tartozom nekik is, nekem is. (Meg jó pap holtig tanul:)))
    Viszont örülök, hogy már akadozás nélkül is megy a 13 aradi vértanú neve. Ezzel szereztem magamnak néhány hasznos percet.
    Ha van időd, próbáld ki! Nekem olyan megnyugvás-érzést adott, mint a szorzótábla...

    VálaszTörlés
  2. És milyen igazad van. Szegény gyerekeim nem is tudják, hogy volt 13 bátor férfi. Valószínüleg nem is így fogják tanulni, de majd én gondoskodom róla, hogy megtudják. Addig is, gyakorlok. És köszönöm, hogy eszembe juttattad öket!

    VálaszTörlés
  3. Nem szeretem az iskolai ünnepségeket. Biztos, mert kötelező. :( De egyszer volt egy megemlékezésünk róla és olyan hatásosra sikerült, hogy azt hiszem mindig emlékezni fogok rá. Hihetetlen, ott volt egy iskolányi gyerek, én meg sírtam. Meg is köszöntem utána a kolleganőmnek és azt hiszem nem voltam egyedül.

    VálaszTörlés
  4. De jó! Irigyellek ezért az élményért! Ès biztos vagyok benne, hogy jópár gyerekben is megmaradt az emlék... Így érdemes! Csak így érdemes!

    VálaszTörlés
  5. Én is csak azért "büszkélkedhetek" azzal,hogy bizony tudom a nevüket, mert már 3.x tanulom ujra a gyerekeimmel.

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.