2010. január 24., vasárnap

Táskavizit

A drága Plim kíváncsiskodott, hogy én mit hordok a táskámban.
Nos, nem túl érdekes, de hátha adok vele ötletet pár erretévedt olvasónak.
A szokásos dolgokon - kulcscsomó (nemzetiszínü szalaggal, amit Zsófi készített nekem), mobiltelefon, három toll, papírzsepi, kisméretü jegyzetfüzet - van egy állandó szereplöje a táskámnak: Egy elsösegélyfelszerelés. Ennek a tartalma igazából a büszkeségem, hosszú évek alatt sikerült tökéletesíteni és ezt szeretném megosztani veletek:
A táska kb 10X20X3 cm-es, átlátszó müanyag, cippzárral. Fontos, hogy átlátszó, mert így könnyebben megtalálom benne, amire éppen - átalában azonnal szükség van.
Tehát: Fogkefe, fogselyem. Fenistil-gél (a salzburgi állatkertben volt rá legutóbb szükség, egy idegen kisgyereket csípett meg egy darázs - anyukája nagyot nézett, amikor elökaptam), 2-3 aszpirin, torokfájás elleni homeopátiás tabletták, Zyrtec - sajnos allergiás vagyok és sok dologról még nem tudjuk, hogy árt-e.
Apró varrókészlet, egy kiskanál - hirtelen szembejövö joghurtok illetve fagyik esetére, de a kávémat is ezzel keverem. Egy egészségügyi betét, egy apró csomag nedves fertötlenítö kendö, egy labelló, egy apró tubus napkrém és kézkrém, két hajgumi, egy öngyújtó (nem dohányzom!). Egy tasak kristálycukor, egy csomag Tic-tac és végül egy eldobható borotva.
Ezeken a kincseken kívül pillanatnyilag egy könyv is lapul a táskámban: Schäffer Erzsébet legújabbja, nem bírtam itthonhagyni, amikor ma elutaztunk egy napra.
Engem Csigi, Csibe és Csillagos táskája érdekelne. (Vicces a három Cs, jó ez így együtt!) Lányok, játszotok velem?

5 megjegyzés:

  1. Kedves Zsuzska, köszi a felkérést, igyekszem neki hamarosan eleget tenni!

    VálaszTörlés
  2. Szia Csillagos, láttam hogy el vagy havazva, de a kíváncsiságom nagyobb, tényleg érdekel, hogy mit cipel egy négygyerekes lelkésznö a táskájában?

    VálaszTörlés
  3. Nem érdekes? Van nálad egy támaszpont sérültek és elesettek számára :)))

    VálaszTörlés
  4. Igyekszem, igyekszem. Ha kicsit több lett volna az ülögumóimon, orvos vagy növér lettem volna. Igy csak huszonéve máltázok, hol aktívabban, hol kevésbbé aktívan. Azért a mentötisztinek nekiugrottam annak idején, jó buli volt!

    VálaszTörlés
  5. Zsuzska, köszi szépen! Igyekszem a válasszal!

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.