2010. június 17., csütörtök

Látogatás a gazdaságban

A munkahelyem (TEZ) látogatást szervezett a gyerekekkel egy parasztgazdaságban. Reggel 9-kor volt a találkozó a gazdaság parkolójában. Öt kolléganö jött el, összesen 21 kisgyerekkel. A gazdasszony elöször a tehénistállót mutatta meg nekünk. A bejáratnál egy háromhetes kis boci fogadott minket.


Beljebb lapátokkal lehetett a frissen lekaszált füvet az állatoknak adni. Nicki azonnal felcsapott gazdának!


Késöbb a traktort is ki lehetett próbálni.
Nyuszikat is lehetett simogatni:

A program végén a gazdasszony frissen fejt tejjel és vajaskenyérrel vendégelt meg minket.

Engem személy szerint lenyügöz, hogy egy ilyen nagy város, mint Salzburg, kellös közepén léteznek még mindig gazdaságok, ahol még mindig megéri 30 tehenet tartani, és ahol ugyan a gazda csizmája tehéntrágyás, de a ház mellett konyhakert ÈS úszómedence található. A gazdasszony a helyi iskolában háztartástant és konyhakert-tantárgyat tanít, az iskolásoknak saját földecskéjük van, amit maguk müvelnek. A krumplibetakarítást grillezéssel ünneplik meg! Ezek a gyerekek nem bezacskózva ismerik a baromfit és bizony megfogják a kapa nyelét is, ha úgy adódik.
Isten áldja meg Stoibergut házanépét, adjon nekik egészséget, eröt és kitartást, hogy még sokáig nevelgethessék a városi népek csemetéit!

3 megjegyzés:

  1. Az ilyeneket én is nagyon szeretem. Épp szabin vagyok (csak egy napra), de elmentünk most délelőtt bicajozni a fiammal. Elmentünk a közeli tanyára lovakat, barikat, és kecskéket nézni. :))))

    VálaszTörlés
  2. Micsoda rend van az istállóban! A gyerekek biztos nagyon élvezték a kirándulást :)

    VálaszTörlés
  3. Katus, biztos vagyok benne, hogy nagyon jól telt az idötök! Ti merre vagytok otthon?

    Plim, igen jó volt látni hogy a gazdaságban rend és tisztaság van. Az egyik törpém azért reklamált, mert büdös van - na ne! - a másik befogta a fülét, mert hangosan bögtek a tehenek. De az biztos, hogy élmény volt nekik. A nyulakkaal semmi bajuk sem volt! ;O)

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.