2010. november 30., kedd

Szeretethimnusz karácsonykor II.

Már tavaly is beírtam, de nem lehet elég sokszor. Legalábbis, ami engem illet, hajlamos vagyok bepörögni, elszállni a terveimmel, kicsit tovább és még tovább húzni, nyúzni, hátha még egy programmal, dísszel, vendégséggel, ajándékkal, bármivel több belefér...

Karácsonyi szeretethimnusz (Az 1Kor 13 karácsonyi változata)

Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszlettervező.Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kilószámra, ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő, vagy cukrász. Ha a szegény-konyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket zengek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit nem használ nekem.
Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de Jézus Krisztus nincs a szívemben, akkor nem értettem meg,miről is szól a karácsony.
A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje.A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát. A szeretet barátságos az idő szűke ellenére is.A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni. A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak.
De a szeretet ajándéka megmarad.


Sapkás :O)


4 megjegyzés:

 1. Igen!Köszönöm!ezt minden nap el kellene mondanom....

  VálaszTörlés
 2. Drága Mammka, ma többször is eszembe jutott, olyan jó, hogy valaki gondolt rám és elküldte! Örülök, ha segíthetek Neked is vele.

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm, ezt most jo volt olvasni

  VálaszTörlés
 4. Szia Zsuzska!

  Nagyon tetszik ez az aktualizált szeretethimnusz. Nagyon jól van megfogalmazva, de a legfontosabb, hogy tényleg igaz, és jobban kéne odafigyelni - most ez nekünk különösen aktuális. Puszi
  Eszter

  VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?