2011. január 23., vasárnap

Kosztosaink


Mammka kedves, föleg Neked készült ez a bejegyzés!
Természetesen már ösz óta tetejük a madarakat, igy a zöldike csapat, akik ma meglátogattak minket nem érkezett váratlanul. Két napja újra hó borít mindent, gondolom, mára érett meg bennük az elhatározás, hogy a házak között keressenek maguknak eleséget. Voltak vagy húszan, a csapat egyik fele a fákon tartott ügyeletet, a maradék - jó 8-10 kismadár az ablakunkba felakasztott etetön és az abból kihullott és az alatta álló cserepekben lakmározott. Annyira el voltak foglalva, hogy nem vették észre, az ablak túloldalán, tölük 40 centire lapultam a fényképezögéppel és kattintgattam. Közben érkezett Mammka bejegyzése, aki felhívta a figyelmemet arra, hogy a zöldikéim Csízek! Köszönöm Mammka! Máskor is gyere!
Nekem ilyen virágom van! :O)

Jó kis kilátót találtam, nem?

A cinkék is meglátogatnak minket:

A képen látható etetöt a Kicsi készítette még összel, a madárkáink nagyon szeretik, így, hogy a balkon korlátjára erösítettük nem nagyon esik bele a hó.

6 megjegyzés:

 1. Teljesen meg vagyok hatódva!:) Köszönöm!
  Micsoda fotók!!!!És tüneményes madárkák!
  Nem tudom,valahogy nem vagyok biztos,hogy zöldikék,de tévedhetek,sőt....
  Elviszem a fotót és felteszem a Madáretető topikra,megkérdezem a hozzáértőket.Kiváncsi vagyok,mert ők írták,hogy a zöldikék sokféle zöld-árnyalatban pompáznak..)
  A madáretető,amit lánykád készített: csúcs!

  VálaszTörlés
 2. Drága Zsuzska!
  Már válaszoltak is a fiúk: csízek voltak a "virágaid".:) Ők még ritkábbak,mint a zöldikék.:)

  VálaszTörlés
 3. Aranyos vagy, hogy megkérdezed, én eddig úgy tudtam ,hogy zöldikék, de én is lehet, hogy tévedek. Aranyos lett a cserepes virágos-képem, ugye? A madáretetöre mi is büszkék vagyunk, persze a mai 20 centis hó azért már neki is sok volt, idönként ki kell pucolnom belöle a havat.

  VálaszTörlés
 4. Tegnap este írtam még 1 hozzászólást,valamiért eltűnt?
  Csízek voltak a vendégeitek.:)Ők még ritkábbak,mint a zöldikék,úgyhogy méltán lehetsz büszke a madaras cserepedre.:)
  Nekem azért voltak "gyanúsak",mert fekete a sapijuk...

  VálaszTörlés
 5. Szia Mammka! Megnéztem én is pár képet, tényleg csízek, de én valamiért azt hittem, a csiz piros tollú. Na tessék. Köszönöm a segítségedet! A tegnapi hozzászólásodat nem találom sehol, kár, hogy elszállt. Gyere máskor is!

  VálaszTörlés
 6. Jövök.:)
  A csízzel én is bajban vagyok.:) Némelyik madarat elég nehéz behatározni,pláne,ha eléggé hasonlítanak egymásra.
  Puszi!
  Nálunk talán ma jön a hó.....

  VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?