2011. március 25., péntek

Ùjabb születésnap


Nézzétek csak meg ezt az aprócska asszonyt itt a gyerekkoszorúban! Nézzétek, csodáljátok és irigyelhetitek is! Mesélek róla:

90 éves! 1921 márciusában született. Három gyermeke, öt unokája és 13 dédunokája van. A hajdani Németországban jött világra - azóta nagyot fordult a világ, ma már Lengyelországhoz tartozik az a vidék. Táncolt a berlini olimpia megnyitóján. A háború alatt Prágába menekült az osztrák férjével. Nem volt jó választás, így az elsö újszülöttjükkel végül Tirolban kötöttek ki. Romok között született meg anyósom, télen 8 fok volt a szobában és négy kilométert kellett gyalogolni ivóvízért. Kibírták és a harmadik gyerek már egy kétszobás lakásba született. Aztán házat is építettek, boltot vezettek, a férje 20 év után hagyta el egy fiatalabb asszonyért. Ma már a legjobb bartátnök, de ehhez a nagypapának már semmi köze... meghalt.

Nagyika kilencven éves, háztartást vezet, teljesen önellátó, keresztrejtvényekkel tartja formában magát, mindig csinos a ruhája, frizurája. Telefonszolgálattal gondoskodik pár barátnöjéröl, minden unoka-dédunoka számon van tartva! A becenevét tölünk, az elsö dédunoka szüleitöl kapta. Németül a dédnagyszülök az Uromák-opák. Az Uhr - óra pedig tik-takkol. Ìgy lett Ö Tick-Tack-Oma. A születésnapi ünnepségen az összes dédunoka kapott egy-egy pólót, rajta a sorszámukkal. Ìgy vonultak be, Nagyika legnagyobb örömére! 31-en ünnepeltük Öt, az egész nagycsalád, Ausztriából, Svájcból, Olaszországból, Koszovóból, Németországból jöttünk össze a kedvéért.



Isten éltessen még sokáig Tick-Tack-Oma!!!



7 megjegyzés:

  1. Zsuzska! Ez szenzációs! Isten éltesse őt is és benneteket is!
    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés
  2. Julcsi, nagyon szépen köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  3. Zsuzska, szerettem volna kuldeni neked "egy jo szot" (http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html).

    Mar egy ideje olvasom a blogodat, ha nem is kommentelek, de nagyon szivesen jovok hozzad mindig. S hogy epp egy ilyen gyonyoru szuletesnapi bejegyzeshez irhatok... koszonom, hogy megosztottad velunk ezt a szep elettortenetet es a kepeket.

    VálaszTörlés
  4. Edit, milyen kedves meglepetés! Nagyon szépen köszönöm!!! Már Te vagy a negyedik! Nem is gondoltam volna! Szeretettel várlak máskor is.

    VálaszTörlés
  5. Micsoda gyönyörű gyermek-koszorú!!!!Isten éltesse Nagyikát, szeretnék ilyen szép Óma lenni egyszer.:)

    VálaszTörlés
  6. Mammka, én is öt vettem példaképül, aztán majd meglátjuk... :O) A három gyereket mindenesetre már abszolváltam, ö is így kezdte!

    VálaszTörlés
  7. Drága Nagyika!
    Mennyi mindent tudna mesélni...
    Jó egészséget kívánok neki!

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.