2012. május 20., vasárnap

Velencei kirándulás


A Dózse palota gyönyörü árkádjaival kezdem a beszámolót.
Csütörtök-péntek iskolai szünet - nosza menjünk valahova! A lányok hónapok óta nyúznak minket, hogy Velencébe szeretnének menni. Gyors számolás - négy és fél óra autóút? Na rajta, menjünk.
Az interneten foglaltam szállást, öt személyes hálószoba 350 Euro egy éjszakára, de legalább tiszta volt és a lányok igen nagyon viccesnek találták. Alább látható, miért...
Ez a szálloda ablakából a kilátás:


Ès íme, a vicces hálószoba:
A szálló a tér felöl, és igen, a kis hídon át is be lehetett jutni

Ez a híres Sóhajok hídja, itt már mindenki eléggé fázott az esti szélbenHej gondolás!!!

A Rialto


Sophie

Hannah

Julia


Mintha privát hajónk lett volna! 
Egy tökéltesen elégedett Anyuka a reggeli cappuccinójával. 

A Szent Márk téri Dóm gyönyörü tornyocskái 

Csodakert, csodarózsákkal


Gondolás kép
Szerencsénkre ezekben a napokban rendezték az America Cup 2012 velencei fordulóját. Az öblöt ellepték a gyönyörü katamaránok, a partot a több ezer nézö... nagyon hatásos volt!


Szent Márk oroszlánja díszíti az összes gyönyörü palota erkélyét - a kevésbé dicsöséges EU zászló társaságában

Végül a kedvenc képemmel zárom ezt a kissé hosszúra sikeredett beszámolót, mindenkinek köszönöm az eddigi figyelmét!

6 megjegyzés:

 1. Irigy-irigy-irigy Csibe :))

  VálaszTörlés
 2. gyönyörű lehetett, klasszak a fotóid

  VálaszTörlés
 3. Hát Zsuzska, de jó nektek... Nekem már a 350 eu-n fennakadt egy éjszakára a szemem, mert ennyit keresek - egy hónapban. De nem irigyellek, ne hidd, csak kicsit szomorú lettem...

  VálaszTörlés
 4. Csibe, kedves, aranyos vagy, hogy írtál, köszönöm!
  Katalin, Neked is köszönöm, pár képet tényleg én csináltam, de jópárat a család többi tagja -idegen tollakkal ékeskedem ;O)
  Csillagos, kedves! Elszégyelltem magam, nemcsak Te olvasol olyan körülmények közül, ahol egy ilyen kirándulás majdnem elképzelhetetlen... Ezentúl vigyázni fogok, hogy legalább árakat ne említsek. Ugye tudod, hogy bármikor szeretettel látnálak vendégül a családoddal együtt!? (és a szállásért nem kellene fizetni!) ;O)

  VálaszTörlés
 5. Drága Zsuzska, én nem panaszkodni akartam!!!! És az nem a Te szégyened, ami keletebbre zajlik. Sajnos, itt mindenki így él... De megtanultuk már ezt. Nagyon kedves a meghívásod, mi is szeretettel látunk Benneteket!!! Légyszi, feltétlenül jelentkezz, ha errefelé jártok a nyáron!!!

  VálaszTörlés
 6. Csillagos kedves! Tudom, hogy nem panasz szólt belöled, de ennek ellenére nekem itt a jódolgomban igenis vigyáznom kell, hogy ne essek a dicsekedés bünébe, hogy véletlenül se kelljen valakinek emiatt mégcsak sóhajtania se! Akaratlanul is tanítottál, hála érte!
  Azt meg csak suttogom, hogy nehéz elképzelnem, hogy hogyan kereshetsz ennyire keveset! Ez normális, vagy speciális szlovákiai dolog? Ennyit ér egy lelkész manapság? Szomorú vagyok miatta...

  VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?