2011. március 31., csütörtök

Tavaszi versike... csak suttogva

Zsong a tavasz odakinn. Ma hajnalban a férjemet vittem a vonathoz, a házból kilépve megcsapott bennünket a nedves föld illata. A madarak, mint egy bódult nagyzenekar éppen hangoltak a mai fellépésükhöz. Az aranyesök ontják a sárga virágzuhatagaikat, a pázsit telis teli ibolyákkal, a salátaboglárka arany csillagocskáival, medvehagyma illata keveredik a buja virágillattal. Nem bírok magammal, menni kell, süttetni magam a Nappal, újra feltölteni a télen lemerült napelemeimet. Régóta terveztem, hogy megleplek Benneteket egy ifjúkori zsengémmel. Remélem, csak meglepni fog és nem elriasztani!? Csak suttogom és azt is csak szépen, halkan, mint az éppen ébredezö méhecskék.
***

Belsö láz emészt. Tüdöm zihál,

légcsövem lüktet. Segíts rajtam,

Nagy Èg!

Hangom elcsuklik, szemem fény

után kutat, lassan halad

bennem a lég.

Itt a vég.

Gyöngeség.

Beteg vagyok.


Hideg lepedök, forró teák, sok

citrom, vitamin.

Lázmérö szisszen, orrkenöcs csusszan,

megakad a szemem valamin.

Napsütés.

Felkelés.

Meggyógyultam.


Félre hát keserü pirulák, lab-

dacsok, távozzatok!

Meguntam a doktorokat,

keserü, savanyú gyógyszerokat,

indulok.

Mi az?

Tavasz!

Erre vártam!


Szeretéssel: Zsuzska :O)

2 megjegyzés:

  1. Szuper a vers!A tavaszról pedig csodaszépen írtál,mint egy novellában!

    VálaszTörlés
  2. Milyen aranyos vagy:))) Nagyon tetszett ez a bejegyzés!!! Nézem a mellette levő képet, amin népviseletben vagytok, nekem is van ám iyen ruhám!!! Világoskék, apró fehér virágokkal, rózsaszín szegéllyel! És télre egy barna is:) Tudod hol vettem őket? Van itt egy turi, ahol gyönyörűek vannak, potom pénzért, a kéket pl. 6,50-ért vettem, teljesen új, még benne volt a bolti címke: 129 euró volt eredetileg!!! Szóval, nagyon jól jártam! Majd ha felveszem, teszek fel róla képet! Puszi nektek!

    VálaszTörlés

Sajnos sok megjegyzést hagyok észrevétlenül, ezért állítottam be most a jóváhagyás-módot. Remélem, így mindannyian jobban járunk!?

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.